Argitoidud

Friikartulid

Keskmine hinne: 4.91 Allikas: 100 rooga Autor: Rudolf Visnapuu
Poes on müügil mitmesuguseid sügavkülmutatud friikartuleid. Ise saab palju maitsvamaid valmistada nii fritüüris kui ka ahjus. Õige maitse saamiseks on olemas isegi spetsiaalne friteerimisõli, mis säilib kaua puhtana ehk selgena.
Kogus: 4 portsjonit
Lõika kooritud kartulid kangideks (kuivata majapidamispaberi vahel). Aja õli kuumaks (kellel ei ole fritüüri, võib seda teha potis kaane all). Õliga tuleb olla ettevaatlik, liialt kuumana võib see minna põlema. Õli temperatuuri võib kontrollida kas spetsiaalse kraadiklaasiga (temperatuur ei tohi ületada 180°C) või siis saiatükiga: kui paned saiatüki õlisse ja see läheb umbes minuti jooksul tumepruuniks, on õli paraja kuumusega. Pane kartulid kuuma õli sisse ja küpseta, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lõpus maitsesta soola ja pipraga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Carru 15.nov 2012 16:06
Jah kartulimaitseainet tuleb lisada:)
Viktoria 29.märts 2012 13:51
Väga hea asi on! =)
annu 26.okt 2011 11:06
soovitan maitsestada hiljem ka kartulimaitseainega! ;)
kata 15.juuli 2011 11:01
kas need potis tehes liiga õlised ei jää? :P
öö 27.dets 2009 17:58
ja ahjus? kuidas ahjus saab?
maverik 22.apr 2008 15:31
et kui juba frittimiseks läks, siis soovitaksin mina enne kartulite lisamist ölisse kergelt friteerida roospeterselli, siis lisada 1 koorimata küüslaauguküüs ning seejärel normaalselt kartuliviilud. pe-
tersell tuleb ölisse visata vaid möneks sekundiks ning siis vahukulbiga välja vötta, sellest saab kena rohelise krömpsu lisandi friikartulitele.
sonera 05.märts 2008 08:41
ka see kartul on väga mönus
kits 04.märts 2008 15:21
minule väikesele kitsekesele kohe öudsalt meeldivad sellised kartulid ,näm-näm
1