Argitoidud

Punase läätse supp tomatiga

Keskmine hinne: 3.31 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udelküll
Vahelduseks väga hea ja universaalne - kord supina, kord hautisena.
Kogus: 4 portsjonit
1. Haki sibul, küüslauk, porru ja porgand.
2. Kuumuta köögiviljad õlis.
3. Lisa purustatud tomatid ja kuivatatud pune ning tüümian.
4. Lisa läätsed ja puljong ning hauta, kuni läätsed on pehmed.
5. Serveerides võid lisada veidi koort.

SOOVITUS
* Puljongit lisamata saad paksema hautise moodi roa. Kui sa puljongit ei kasuta, peaksid lisama veidi soola. Ka supi puhul otsusta soola lisamine pärast puljongi lisamist.
* Soovi korral võid läätsed ka eraldi keeta ja need alles supi valmimise lõpus lisada. Eriti kiire supi saad aga konserveeritud läätsesid kasutades.
* Maitseks võid lisada ka rosmariini ja loorberilehte.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Külli 10.nov 2015 20:11
Soovitaksin läätsesid enne leotada, ka pool tundi onabiks. Kasuta lisaks ka vürtsköömneid, neid oleks parim enne õlis (koos teiste maitseainetega) kuumutada.
Diana 16.jaan 2013 13:42
kas rohelisi läätsesid saab ka kasutada?
eppenno 09.jaan 2013 15:30
meeldis hästi lisasin puljongit ja vürtsköömneid veidi,natukene rõstitud seedri seemneid-kõik Udekülli retseptid on minu arvates head
AnneKanne 08.jaan 2013 18:54
Tegin just käätse-tomati suppi. Väga maitsev supp! Minu retsept on järgmine: Kuumutan suurema tükeldatud sibula potipõhjas klaasjaks, lisan suurema peotäie loputatud punaseid läätsi ja tükeldatud porgandi. Kuumutan kõik läbi. Lisan 2 purki purustatud tomateid, 1l. vett ja hautan u. 15-20min. Lõpuks lisan 4 kartulit tükeldatuna. Mait-
sestan 2tl soola, 2tl suhkru ja pipraga. Veel 5 min ja valmis. Head isu, see maitseb kindlapeale kõigile!
Mimm 04.jaan 2013 14:17
Kui teha seda tavalise supina, siis oli vedelikku vähevõitu, see ei olnud supp, vaid midagi pudrulaadset. Kuna tundus, et krehvti on vähe, lisasin punast karripastat ja natuke aasia kalakastet ning lõpuks hoopis püreestasin ja sain püreesupi (aga puljongit panin vähemalt 6 dl), Sõin värske ginza ja maitsestamata jogurtiga ning tegelikult oli väga hea:)
1