Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjupannkook ploomidega

Argitoidud

Ahjupannkook ploomidega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjust tulnud soe pannkook on maitsev kontrastselt külma jäätisega. Sorts Vana Tallinna likööri või brändit annab täidisele mõnusa maitse, kuid ei ole kohustuslik.

20-40 min

+ 20 minutit paisumiseks

Retsept
portsjonile
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
6 dl Piim
3 tk Muna
2 sl Suhkur
10 tk Ploom
2 sl Või
1 tl Kaneel (jahvatatud)
2 tl Suhkur
Liköör (kohvi) või brändi
Kaneelisuhkur (peale)
Jäätis (serveerimiseks)
Sega taina ained ja lase 20–30 min seista. Lõika ploomid pooleks või neljaks. Sulata või pannil ja küpseta ploomid selles pehmeks, u 10 min, olenevalt ploomidest (pehmed ploomid küpsevad rutem). Lisa suhkur ja kaneel ning sorts Vana Tallinna likööri, kuumuta segades läbi. Vala tainas u 25 x 30 cm võiga määritud ahjuvormi. Tõsta tainale ploomid ja küpseta 225-kraadises ahjus 25 min kuldpruuniks. Raputa peale kaneelisuhkrut ja serveeri jäätisega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hautatud küülikukoivad sinepises kastmes

Argitoidud
Hautatud küülikukoivad sinepises kastmes