Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tatralavašš

Argitoidud

Tatralavašš

Ivika Türkson Leivad, saiad, sepikud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tatralavašil on tatrale omane eriline maitse. Mõnele see meeldib, mõnele mitte. Kindlasti aitab tatrajahu muuta aga küpsetisi tervislikumaks. Tasub vaid teada, et tatrajahu tuleb enne lisamist keeva veega segada, muidu jääb küpsetis liiga mure ja võib koost laguneda.

40-60 min

+ 30 kuni 35 minutit küpsemiseks

Retsept
3 dl Vesi
1.5 dl Piim
2 dl Tatrajahu
1 tl Sool
2 tl Suhkur
4 dl Nisujahu
50 g Või
30 g Pärm
Sega 1,5 dl vett ja 1,5 dl piima. Kuumuta saadud vedelik keemiseni. Võta pott tulelt, lisa sool, suhkur ja
hoolega segades tatrajahu. Ära keeda! Jahuta segu aegamisi (sõltuvalt jahu omadustest 4 kuni 5 dl)ning lisa leigele segule ülejäänud vesi (1,5 dl).
Lahusta väheses vees pärm ja sega tainasse. Lisa väikeste osade kaupa ka nisujahu ja lõpuks sulatatud või.
Sõtku, kuni tainas lööb kausi seinte küljest lahti. Lase kahekordseks kerkida. Kui tainas tundub liiga vedel, et sellest lavašši vormida, lisa sõtkudes pisut nisujahu. Rulli tainas 3–4 cm paksuseks lamedaks leivaks ja lase
15 minutit ahjuplaadil kerkida. Küpseta 200kraadises ahjus 30–35 minutit.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga