Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Keldrijuurikate supp õuna ja seemnetega

Argitoidud

Keldrijuurikate supp õuna ja seemnetega

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Keldrisse varutud juurikate aeg on käes! Suvesoojuses kasvanud köögiviljad on abivalmid hamba all maitsvaid suutäisi jagama.

20-40 min

Retsept
100 g Pastinaak
200 g Maapirn
100 g Juurseller
1 tk Õun (suur)
100 g Toorjuust
Sool
Must pipar
1 tl Mesi
1 sl Ingverimahl
7 dl Puljong
Õli (praadimiseks)
Kõrvitsaseemned või
Seedermänniseemned
1 küüs Küüslauk
1 sl Või
Koori ja haki keldrijuurikad ning õun. Kuumuta potis õli ning prae kõigepealt juursellerit mõni minut, lisa pastinaak ja maapirn. Viimasena lisa hakitud õun – parim on magusapoolne ning mahlane õun. Vala peale lahja puljong ja keeda köögiviljad pehmeks. Püreesta supp nuimikseriga, maitsesta soola, pipra ning meega. Riivi tükk ingverit ja pigista mahl supile. Püreesta sisse toorjuust. Rösti kuival pannil kõrvitsa- ja seedermänniseemned. Kui need on omandanud kuldse jume, lisa või, purustatud küüslauguküüs ning näpuotsatäis soola. Tõsta supp taldrikutesse ja puista peale seemned. Kõrvale sobib hästi viil musta leiba.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke