Argitoidud

Peedi-tagliatelle šampinjonide ja punepestoga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Peet on tänu oma uhkele värvile suur silmarõõm söögilaual. Peet on kergesti seeditav ning sisaldab, nagu ka kõrvits, tervet nimekirja häid aineid, millest talvel on kindlasti puudus. Pastasse segatult õnnestub ehk isegi skeptilisemaid peedipelgureid sööma võluda. Lõbusat vaheldust kuivale pastale pakub aga roosa taina rullimine kindlasti!
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Kuhja pastajahu lauale. Lisa peedijahu, sool ja sega läbi. Klopi munad lahti ja vala pastajahu keskele. Sõtku tainaks kiirete liigutustega, lisades aeg-ajalt veidi oliiviõli. Sõtku, kuni tainas on elastne. Lase pool tundi jahedas rahuneda.
2. Rulli tainas jahusel laual või pastamasinat kasutades imeõhukeseks. Esimesel juhul keera tainaleht lõdvalt rulli ja lõika terava noaga 5 mm laiused ribad. Teisel juhul vali pastamasinal õige koht, kuhu tainas suunata, ning lihtsalt vänta läbi masina. Tulemuseks on mõlemal puhul värske tagliatelle.
3. Lase pastal laual taheneda või riputa näiteks riidepuule (nii pääseb õhk hästi ligi). Aja potis vesi keema. Lisa soola, pigista veidi sidrunimahla ning kukuta pasta sisse. Sellest, kui tahe on tainas, sõltub keemise aeg. Kui pasta on väga värske, siis kulub mõni hetk. Kui aga kuivanum, siis keeda kuni 2 minutit. Pea pastat silmas ning kurna õigel hetkel!
4. Viiluta šampinjonid või sügavkülmast võetud sügisesed lehterkukeseened. Prae pannil võis.
5. Valmista pesto: lisa kõik komponendid nuimikseri nõusse ning püreesta. Timmi vedelus sidrunimahla ja oliiviõliga parajaks. Pane pesto kurnatud pastale, sega läbi ning lisa praetud pruunid šampinjonid. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa