Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartulipuder veiselihaga

Argitoidud

Kartulipuder veiselihaga

Pille Enden Pudrud hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne tõhus roog, mis nõuab valmimiseks küll pikka aega, ent podiseb enamiku sellest omasoodu pliidil. Vett
võiks lisada roale algul pigem vähem, sest kartulid on erinevad ja nõuavad ka erinevalt vedelikku. Toidu tegemiseks võib kasutada pehmet liha või valmis lõigatud böfstrooganovitükke.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kartul (mure sort)
2 tk Sibul (suur)
500 g Veiseliha
6 dl Vesi
3 tera Must pipar
2 lehte Loorber
1 tl Sool
1 sl Või
Petersell (hakitud)
Koori kartulid ja sibulad. Lõika liha, sibulad ja kartulid suuremateks tükkideks ning pane suurde potti. Kalla peale nii palju vett, et ained oleksid napilt kaetud. Lisa pipraterad ja loorberilehed, kuumuta keemiseni. Riisu pinnale tekkinud vaht. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta rooga umbes 1,5 tundi ehk kuni liha on mure ja kartulid puruks keenud. Eemalda loorberilehed. Vajadusel tambi kartul pudrunuiaga katki ja sega
puulusikaga ühtlaseks. Maitsesta soola ja võiga. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.

KOMMENTAARID

Lilli 07.märts 2013 19:26
See on küll maitsev!!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke