Argitoidud

Kapsapirukas sibula ja õunaga

Keskmine hinne: 3.72 Allikas: Parimad kodused pirukad Autor: Pille Enden
Rohke täidisega mahlane pirukas on parajalt hapukas ja parajalt magus. Huvitava kooslusega kapsapiruka valmistamine võtab küll pea paar tundi aega, ent maitsev tulemus tasub end igati ära.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ 50 min ahjus

Mõõda jahu ja sool lauale. Haki hulka või. Lisa vesi ja suru tainaks. Suru tainas 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane peale raskus ja küpseta 190-kraadises ahjus 15 minutit. Võta raskus põhjalt ja küpseta veel 5 minutit. Samal ajal lõika kapsas ribadeks, koori ja haki sibulad. Koori õunad, eemalda
südamikud ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks. Hauta sibulat 4‒5 minutit võis, lisa siis kapsas ja õun ning hauta veel 30 minutit, kuni kapsas on hästi pehme. Maitsesta karripulbri ja soolaga ning tõsta täidis põhjale. Hõõru munad toorjuustuga ühtlaseks (toorjuustu asemel sobib hästi ka sulajuust), sega hulka piim ja vala põhjale. Küpseta pirukat 190-kraadises ahjus 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Margit 02.mai 2013 11:32
Võtab kaua aega. Hea nagu kapsapirukas ikka. Karripulbrit kapsapirukas enne kasutanud pole, andis huvitava maitse. Toorjuustu võiksin isiklikult täiesti ära jätta, midagi juurde see ei anna.
Memmeke 28.apr 2013 22:32
Valmistasin selle koogi ja võin öelda, et väga maitsev oli,mahlane ja mitte magus, nagu tavalised koogid.
1