Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kapsapirukas sibula ja õunaga

Argitoidud

Kapsapirukas sibula ja õunaga

Pille Enden Parimad kodused pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rohke täidisega mahlane pirukas on parajalt hapukas ja parajalt magus. Huvitava kooslusega kapsapiruka valmistamine võtab küll pea paar tundi aega, ent maitsev tulemus tasub end igati ära.

40-60 min

+ 50 min ahjus

Retsept
TAINAS
3 dl Nisujahu
100 g Või
2 sl Vesi (külm)
0.25 tl Sool
TÄIDIS
3 tk Sibul
600 g Valge peakapsas
2 tk Õun (hapu sort)
2 sl Või
0.5 tl Karripulber
1 tl Sool
100 g Toorjuust (maitsestamata)
2 tk Muna
1 dl Piim
Mõõda jahu ja sool lauale. Haki hulka või. Lisa vesi ja suru tainaks. Suru tainas 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane peale raskus ja küpseta 190-kraadises ahjus 15 minutit. Võta raskus põhjalt ja küpseta veel 5 minutit. Samal ajal lõika kapsas ribadeks, koori ja haki sibulad. Koori õunad, eemalda
südamikud ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks. Hauta sibulat 4‒5 minutit võis, lisa siis kapsas ja õun ning hauta veel 30 minutit, kuni kapsas on hästi pehme. Maitsesta karripulbri ja soolaga ning tõsta täidis põhjale. Hõõru munad toorjuustuga ühtlaseks (toorjuustu asemel sobib hästi ka sulajuust), sega hulka piim ja vala põhjale. Küpseta pirukat 190-kraadises ahjus 30 minutit.

KOMMENTAARID

Margit 02.mai 2013 11:32
Võtab kaua aega. Hea nagu kapsapirukas ikka. Karripulbrit kapsapirukas enne kasutanud pole, andis huvitava maitse. Toorjuustu võiksin isiklikult täiesti ära jätta, midagi juurde see ei anna.
Memmeke 28.apr 2013 22:32
Valmistasin selle koogi ja võin öelda, et väga maitsev oli,mahlane ja mitte magus, nagu tavalised koogid.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes