Argitoidud

Peedi-hakklihapirukas kitsejuustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parimad kodused pirukad Autor: Lia Virkus
Neile, kellele maitseb peet, on meeltmööda ka see hakkliha-peedipirukas. Tüümian ja kitsejuust lisavad võlu veel juurde.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 min + 30 min külmas + 30 min ahjus

Sega toasoe või kohupiimaga. Sega omavahel kliid, jahu, küpsetuspulber ja sool ning sega siis koos  riivjuustuga kohupiima-võisegu hulka. Sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm lahtikäiva pirukavormi
põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Kata vormi põhi ja ääred tainaga ning pane vorm 30 minutiks külma. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Täidise tegemiseks kuumuta hakitud sibulat minuti jagu pannil õlis. Lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta soola ja musta pipraga. Sega hulka viilutatud peet ja laota eelküpsetatud pirukapõhjale. Vispelda munad koorega kergelt läbi, maitsesta vähese soola, pipra ja hakitud tüümianiga ning kalla pirukale. Laota peale viilutatud kitsejuust. Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus
umbes 20 minutit, kuni täidis on hüübinud ja saanud kauni värvi.

Kogus 12 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa