Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sõrnikud

Argitoidud

Sõrnikud

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sõrnikud pärinevad Vene köögist, kus neid serveeritakse suhkruga segatud hapukoorega. Ka moosiga on head. Sõrnikud on parimad otse pannilt tulnuna.

20-40 min

+ pool tundi külmikus

Retsept
portsjonile
TAINAS
400 g Kohupiim
2 tk Munakollane
1 dl Nisujahu
2 sl Suhkur
Sool
Vanillsuhkur (soovi korral)
VEERETAMISEKS
Nisujahu
PRAADIMISEKS
Või
Õli
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Suhkur
Vaarikamoos
Sega kohupiim, munakollased, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Vormi sellest piklik vorstike ning pane soovitatavalt pooleks tunniks külma. Tõsta supitaldrikusse veidi jahu. Lõika tainavorst viiludeks ja kasta viilud mõlemat pidi jahusse. Vajuta iga sõrnik käte vahel laiaks madalaks koogiks ning prae pannil võis igalt poolt kuldkollaseks. Kui soovid sõrnikuid kohe (ilma tainast külmkappi panemata) valmistada, võta lusikaga tainast ja vajuta jahuste näppude vahel koogiks.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree