Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Jogurti-kirsimaius seemnemüsliga

Argitoidud

Jogurti-kirsimaius seemnemüsliga

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Valmista jogurti-kirsimaiust kas hommikusöögiks või hilishommikuseks magustoiduks. Tee müsli kindlasti valmis eelmisel päeval ja paki kaanega klaaspurki. Serveeri seda maitsestamata jogurti ja värskelt keedetud kirsimoosiga. Kui viimast teha ei taha, sobivad kõrvale ka külmutatud marjad.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
250 g Täisterakaerahelbed
Seemned või
Pähklid või
2 dl Mandlid
2 sl Mesi (vedel)
4 sl Rapsiõli
4 sl Vesi
2 tl Kaneel
2 dl Rosinad
Jõhvikad (kuivatatud) või
2 dl Kirsid (kuivatatud)
SERVEERIMISEKS
1 l Jogurt (maitsestamata)
KIRSIMOOS
450 g Kirsid (külmutatud)
1 dl Pruun suhkur
Sega omavahel vedel mesi, õli, kaneel ja vesi. Mõõda kaerahelbed kaussi koos seemnete või pähklitega, sega mee-õliseguga läbi ning lase 30 minutit paisuda. Pane segu küpsetuspaberiga kaetud pannile ja rösti ahjus 150° juures 30 minutit, aeg-ajalt segades. Lase pannil jahtuda. Sega hulka rosinad ja tõsta saadud müsli kaanega purki. Pane külmad kirsid koos suhkruga potti ja keeda 5 minutit. Lase moosil jahtuda. Serveeri seda koos müsli ja jogurtiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp