Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Praetud riis

Argitoidud

Praetud riis

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Praadimiseks sobib kasutada nii jasmiini-, basmati- kui ka pikateralist riisi. 

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
3 sl Õli
1 tk Sibul
6 tk Hiidkrevett
50 g Sink
2 dl Seened (näiteks shiitake, hakitud)
2 dl Riis (keedetud)
2 tk Muna
1.5 dl Herned
Roheline sibul
1 sl Austrikaste
1. Keeda riis ja haki sibul, sink, seened ning roheline sibul.
2. Kuumuta pannil õli ja kuumuta selles hakitud mugulsibul.
3. Lisa krevetid ja kuumuta kergelt.
4. Lisa pannile sink ja seened, prae kergelt läbi.
5. Lisa pannile keedetud riis.
6. Klopi munad lahti ja lisa pannile ning sega korralikult läbi.
7. Maitsesta riisi austrikastmega.
8. Viimasena lisa herned ja hakitud roheline sibul ning kuumuta kergelt läbi.

SOOVITUSED:
* Võimalusel kasuta Aasia köögile iseloomulikke shiitake-seeni, aga hästi sobivad ka šampinjonid.
* Roa hulka võid lisada ka hakitud Hiina kapsast.
* Kõik külmutatud komponendid, nt herned ja krevetid, lisa roa hulka sulanud kujul, et praadides püsiks temperatuur ühtlane. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke