Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pelmeenisupp

Argitoidud

Pelmeenisupp

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Paksoi on tüüpiline Hiina toitudes kasutatav köögivili, mis Eesti poodides ei ole küll eriti levinud. Võid selle asemel kasutada Hiina kapsast. Paksoid võid kasvatada ka kodus, pane seemned kevadel maha, nii on mahlane kapsaline oma koduaiast võtta.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 cm jupp Ingver
0.3 tk Tšilli
Õli
2 pead Paksoi ehk Hiina lehtnaeris
4 vart Roheline sibul
0.5 l Kanapuljong
6 tk Pelmeen
1. Haki ingver ja tšilli ning kuumuta poti põhjas õlis.
2. Haki lehtnaeris ja lisa potti.
3. Vala peale kuum puljong ja lase keema tõusta.
4. Lisa pelmeenid ja roheline sibul ning keeda, kuni pelmeenid on valmis.

SOOVITUS:
* Kes tõelist Hiina maitset otsib, kasutagu tavaliste pelmeenide asemel wonton´eid, mida võib ka ise valmistada. Otsi poest wonton’i-tainalehti ja valmista pelmeene nagu tavaliselt, aga maitsestamisel kasuta riisiäädikat, sojakastet ja seesamiõli.

KOMMENTAARID

JungleAnimal 06.jaan 2016 18:52
Päris HEA! Lisasin ka viis kartulit (riivisin ära) ja tuli megahea potitäis (kusagil 7 portsjoni). Lisaks tasub järgmine kord ingver ka ära riivida(mitte hakkida) ja vabsjee hea selline külmagripisupp =)
chip 12.jaan 2015 16:29
Kas hinkaalid sobivad ka?
Siiri Kirikal 25.veeb 2013 11:51
On jah päris imelik...parandasin ära. Aitäh martin!
martin 25.veeb 2013 11:35
Lehtnaerist on ikka päris imelik "juurviljaks" nimetada...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes