Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Läätse-pikkpoiss

Argitoidud

Läätse-pikkpoiss

Sandra Vungi Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Toekas toit, mis sobib hästi soojalt näiteks ahjukartulite juurde. Säilib paar päeva ka külmkapis. Külmalt passib ideaalselt võileiva peale koos natukese maheda sinepiga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
250 g Rohelised läätsed
150 g Riis
1 tk Sibul
0.5 pead Küüslauk
200 g Tomatipasta või
200 g Hiina punane kaste
2 tk Köögiviljapuljongi kuubik
2 sl Sojajahu
2 sl Kaerajahu
0.5 sl Küpsetuspulber
2 sl Guljašimaitseaine
3 sl Riivsai
Õli
1. Pane läätsed ja riis koos hakitud sibula-küüslaugu ning pudendatud puljongikuubikutega potti. Lisa vett (seda peab olema rohkem kui läätsi ja riisi) ning keeda umbes 30 minutit.
2. Samal ajal sega tomatipasta või -kaste (pisut jäta seda ka pealemäärimiseks), soja- ja kaerajahu, küpsetuspulber ja guljašimaitseaine ühtlaseks pastaks. Kurna pehmeks keenud läätsed-riis ning sega saadud pastaga.
3. Vala segu õliga määritud keeksivormi. Määri peale kõrvalepandud tomatipastat või -kastet ja raputa üle riivsaiaga. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit või kuni pikkpoiss on läbi küpsenud. Kummuta päts suuremale alusele ja lase enne lahtilõikamist natuke jahtuda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes