Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pardilihaborš

Argitoidud

Pardilihaborš

Martti Koppel Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Priit Grepp
Õige leemega suppi serveerides paku juurde purustatud küüslauku, musta leiba, hapukoort, pits valget viina, soolapekki ja muud. 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PULJONG
1 tk Part
1 pea Küüslauk
1 tk Pastinaak (väike)
2 tk Mugulsibul
2 tk Porgand
5 l Vesi (külm)
Sool
Must pipar
Loorber
Köömned
Muskaatpähkel (veidi)
Maitseroheline
SUPP
500 g Peet (toores)
200 g Porgand
200 g Mugulsibul
100 g Küüslauk
200 g Või
2 sl Äädikas
200 g Tomatipüree
150 g Fariinsuhkur
300 g Kartul
Tükelda terve part ja rösti kuival pannil koos terve küüslaugu, pastinaagi, koorimata mugulsibula ja porgandiga. Siis pane kogu lugu potti, lisa 5 liitrit külma vett ning maitsesta pipra, loorberi, soola ja köömnetega, suts muskaati ei tee ka halba. Maitserohelisekimp passib ka manu. Hea oleks veel miskeid kana- või hanekonte lisada, et leem ikka rammus oleks. Haki supiköögiviljad peenteks ribadeks, pane potti ja hauta kuumas võis, lisa kohe algul suts äädikat ka ja hauta siis tasasel tulel 20–30 minutit. Lisa ülejäänud koostisained ja valmiskeedetud puljong. Nüüd pane kogu lugu pliidile kaane alla vaiksele tulele või hauta ahjus, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa lõpuks ka puljongist üle jäänud liha ja hulganisti maitserohelist. Ongi
valmis.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke