Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kuldne porgandi-paprikasupp

Argitoidud

Kuldne porgandi-paprikasupp

Tiina Lebane Taimetoidud kõigile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värskelt valminud köögiviljadest saab kuldkollane porgandisupp kõige maitsvam. Kui soovid supi kollast värvust veelgi rõhutada, lisa teelusikatäis kurkumit.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Paprika (kollane)
300 g Porgand
300 g Mugulsibul
3 küünt Küüslauk
1 l Vesi
2 dl Kookospiim
2 dl Valge vein (kuiv)
1 tk Köögiviljapuljongikuubik
MAITSESTAMISEKS
2 lehte Loorber
1 tl Suhkur
0.5 tl Karri (pulber)
Sool
Must pipar
Cayenne´i pipar
1 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
1 tl Kurkum (soovi korral)
Puhasta ja tükelda köögiviljad ning hauta umbes 2 dl vees pehmemaks. Lisa kõik ülejäänud koostisosad ja maitseained, välja arvatud apelsinimahl. Keeda suppi madalal kuumusel umbes 20 minutit. Tõsta loorberilehed välja ja püreesta supp peenemaks. Nüüd lisa värske apelsinimahl ja lase supil kaane all 10 minutit maitsestuda. Soovijatele serveeri supi kõrvale läbipraetud peekonikuubikuid.

KOMMENTAARID

Kristi 06.aug 2013 15:27
Väga hea mõnus ,kreemine supp. Olen teinud seda ilma peekonita, aga täna proovin peekoniga, kindlasti on väha hea!
Repsik 25.märts 2013 15:19
Retsept tundub huvitav, aga mulle ei maitse kookoskoor. Kastavalise koore kasutamine annab sama hea lõõptulemuse? On ehk keegi proovinud?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree