Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lambapraad kahe kapsaga

Argitoidud

Lambapraad kahe kapsaga

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Võised kapsad ja taine lambapraad on mõnusaks vahelduseks sealihale.

üle 60 min

+ 12 tundi marineerimiseks

Retsept
portsjonile
600 g Lambaliha (kaelatükk)
MARINAAD
2 küünt Küüslauk
6 tk Kadakamarjad (kuivatatud)
1 oks Rosmariin
2 sl Rapsiõli
VÕISED KAPSAD
0.5 tk Nuikapsas
4 puhmast Brüsseli kapsas
1 sl Või
1. Määri liha päev varem purustatud maitsainete ja õliga kokku ning pane marineeruma.
2. Lõika nuikapsas kangideks, poolita Brüsseli kapsad ja tõsta koos marineerunud lihaga ahjuvormi. Purusta lihale ja juurikatele soola.
3. Tõsta kapsastele võikillud ja küpseta praadi ahjus 150 kraadi juures umbes pool tundi.

SOOVITUS:
* Lambapraele sobib kastmeks kõrvale serveerida punase veini kastet.
* Sarnast ahjupraadi võid valmistada ka teistest lambatükkidest, kuid siis on küpsetusaeg oluliselt pikem. Näiteks maitseb väga hästi lambakints, kuid see nõuab mitmetunnist küpsetamist. 

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga