Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ricotta-kook tonka oaga

Argitoidud

Ricotta-kook tonka oaga

Kristel Vokk Estover OÜ
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristel Vokk
Mõnusalt mahlane ja rikkalikult kohupiimane kook. Arvamus, et kook peab sisaldama jahu, ei vasta üldse tõele ning mahlase koogi saab valmistada ka täiesti jahu kasutamata. Tonka oa kasutamine on ilmselt paljudel esmakordne kogemus ja varasem teadmine sellisest oast puudus mul küll täielikult. Maitse on huvitav, ja kergelt vürtsine või isegi pisut kaneeline - soovitan igatahes proovida.

üle 60 min

Retsept
400 g Ricotta-kohupiim
750 g Ricotta-kohupiimapasta
5 tk Muna (suur)
75 kuni 100 ml Suhkur
0.25 tl Tonka uba (riivitud) või
Kaneel (jahvatatud)
1 tl Vanilliekstrakt
1 tl Vanillsuhkur
150 g Must sõstar (külmutatud või värsked)
1. Vahusta munavalged kergeks vahuks. Sega munakollased ja kohupiimad ühtlaseks. Lisa suhkur, riivitud tonka uba ja vanillsuhkur. Sega kohupiimasegu ettevaatlikult, kuid korralikult munavalgevahuga läbi.
2. Määri lahtikäiv koogivorm võiga, raputa üle mannaga. Vala vormi pool kohupiima kogusest. Jaota peale mustsõstrad. Need ei pea olema eelnevalt sulatatud. Vala peale järelejäänud tainas.
3. Kuumuta ahi 200Cni, tõsta kook ahju ning alanda kuumus 170C-ni. Küpseta ahjus umbes 30-40 minutit või kui pealt on kook kuldne.
4. Lase koogil täielikult maha jahtuda ning hoia üleöö külmkapis. Serveeri värskete marjadega, purustatud pähklite ja/või riivitud šokolaadiga.

KOMMENTAARID

silviana 26.apr 2013 16:40
pole veel proovinud, arvan, et maitsev
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke