Argitoidud

Rabe rabarberikook

Keskmine hinne: 3.23 Allikas: 100 kooki 2 Autor: Angeelika Kang
Koogi täidises on palju rabarberit. Serveeri kooki sidrunimaitselise kastmega, maheda maitseelamuse saamiseks vahukoore või vanillijäätisega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Täidise jaoks tükelda rabarber. Sega juurde suhkur, kaneelikoor ja riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks, kata kauss toidukilega ning lase täidisel külmikus järgmise päevani maitsestuda. Kui ei malda nii kaua oodata, lase maitsestuda pool tundi (maitse jääb küll teistsugune). Taina jaoks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, vanillsuhkur ja riivitud sidrunikoor. Sega ülejäänud massi hulka. Keera tainas kilesse ja hoia 30 minutit külmikus. Kuumuta ahi 180 kraadini. Rulli tainas laiali ja vooderda sellega võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja servad. Küpseta 10 minutit. Katte jaoks kuumuta kastrulis piim ja või keemiseni. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Tõsta piim tulelt ja sega juurde munavaht ning jahu-vanillsuhkru segu. Nõruta rabarberid ja tõsta eelküpsetatud tainale. Vala peale kate ja küpseta 40 minutit. Nõrutatud rabarberivedelikust valmista kaste: keeda vedelikku keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni see pakseneb. Serveeri kooki koos kastmega.
Kogus 8 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 24.juuni 2013 08:44
Mureda koogipõhja saladus peitub taina külmikus hoidmises. Selle võib juba eelmisel päeval valmis teha ja külmikusse tõmbuma panna, seda parem koogi põhi saab. Õige mõõduga vormi puhul ei tohiks põhi ka liiga paks jääda.
Kana 23.juuni 2013 12:07
Tegin täpselt retsepti järgi, aga ei meeldinud. Põhi jäi ebameeldivalt paks ja kõva (mitte mõnusalt rabe). Kate jälle oli veidi liiga hapu. Ei tasunud kogu seda vaeva kahjuks ära.
Sille 08.juuni 2013 21:33
Ma panin 200g maasikaid ja 400g rabarberit =)super kooslus.
Maris 25.mai 2013 14:21
Väga maitsev ja mahlane kook tuli :) Soovitan kindlasti. Ise lisasin ka 1 banaani rabarberite hulka.
1