Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Seene-spinatipirukas

Argitoidud

Seene-spinatipirukas

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge täidisega pirukas on maitsev ahjusoojalt. Mõnusa eine saad, kui serveerid juurde värsket salatit. Kel taimetoidust väheks jääb, võib täidisesse lisada sinki või peekonit.

üle 60 min

34 min + 1 tund ja 10 min ahjus

Retsept
KOHUPIIMA-MURETAINAS
200 g Kohupiim
200 g Või
3 dl Nisujahu
0.5 dl Kaerakliid
1 tl Küpsetuspulber
Sool
TÄIDIS
1 sl Oliiviõli
200 g Seened (šampnjonid või soolatud ja leotatud metsaseened)
100 g Spinat
5 tk Muna
1 dl Piim
2 dl Rõõsk koor
200 g Riivjuust
2 oksa Tüümian
Sool
Must pipar
Hõõru pehme või kohupiimaga ühtlaseks. Sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, kliid ja sool. Pane tainas toidukilesse keeratuna pooleks tunniks külmkappi.
Rulli seejärel u 32 cm kettaks ja pane võiga määritud pirukavormi põhja (sobib 24 cm sügav vorm). Kata tainas fooliumiga ja aseta peale raskus. Küpseta 190-kraadises ahjus 15–20 min. Eemalda raskus ja küpseta veel 5 min. Alanda kuumust 160 kraadile.
Kuumuta pannil õli, vala juurde seeneviilud ja kuumuta segades 1 minut. Lisa rebitud spinatilehed, alanda kuumust ja hauta 3 minutit. Klopi munad lahti, sega piima ja koorega. Maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka riivjuust. Vala põhjale seene-spinatisegu. Nirista üle piima-koore-juustuseguga. Raputa peale tüümian. Küpseta 40–45 minutit, kuni täidis on hüübinud.
Kogus 10 lõiku.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp