Argitoidud

Seene-spinatipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kerge täidisega pirukas on maitsev ahjusoojalt. Mõnusa eine saad, kui serveerid juurde värsket salatit. Kel taimetoidust väheks jääb, võib täidisesse lisada sinki või peekonit.
Valmistusaeg: üle 60 min

34 min + 1 tund ja 10 min ahjus

Hõõru pehme või kohupiimaga ühtlaseks. Sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, kliid ja sool. Pane tainas toidukilesse keeratuna pooleks tunniks külmkappi.
Rulli seejärel u 32 cm kettaks ja pane võiga määritud pirukavormi põhja (sobib 24 cm sügav vorm). Kata tainas fooliumiga ja aseta peale raskus. Küpseta 190-kraadises ahjus 15–20 min. Eemalda raskus ja küpseta veel 5 min. Alanda kuumust 160 kraadile.
Kuumuta pannil õli, vala juurde seeneviilud ja kuumuta segades 1 minut. Lisa rebitud spinatilehed, alanda kuumust ja hauta 3 minutit. Klopi munad lahti, sega piima ja koorega. Maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka riivjuust. Vala põhjale seene-spinatisegu. Nirista üle piima-koore-juustuseguga. Raputa peale tüümian. Küpseta 40–45 minutit, kuni täidis on hüübinud.
Kogus 10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa