Argitoidud

Esimene roheline pošeeritud munaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Retseptile oli raske nime pakkuda, kuna see võib ühtviisi hea lahendus olla nii rukola- kui ka õrnade  võilillelehtede söömiseks. Munakollase ja avokaado kreemisus, suitsune peekon ja hapukas rabarber tasakaalustavad sobivalt nende kuumutatud lehtede mõrudust.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
1. Alusta muna pošeerimist. Selleks võta sügav pann ning täida see sellise koguse veega, et muna kindlasti üleni vees küpseks. Maitsesta veiniäädikaga nii, et vedelik tunduks mõõdukalt hapu. Täida teine nõu kuuma veega ning maitsesta tuntavalt soolaseks. Jäta ootele.
2. Löö muna tassi või taldrikule lahti ning uputa nõrgalt keeva äädikavee hulka. Keera mõne aja pärast ettevaatlikult ümber, ära vigasta munakollast, see peab jääma terve. Kui munavalge on hüübinud ja munakollane veel pehmusest vetruv, tõsta muna vahukulbiga kuuma soolavee hulka. Jäta järelküpsema ja -maitsestuma.
3. Rösti kuumal pannil kõrvitsaseemned kohevaks ja läikivaks. Pane jahtuma ning tõsta pannile hakitud peekon. Prae krõbedaks. Lisa siis väikesed rabarberitükid ja pestud roheline. Sega hästi läbi ja serveeri siis taldrikul. Aseta peale avokaadolõigud ja hästi nõrutatud muna ning puista üle kõrvitsaseemnetega. Soovi korral lisa pipart ja soola. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa