Argitoidud

Juustupirukas naadiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Naadi noored võrsed meenutavad maitselt porgandit. Võib-olla sellisena korilusaja kõige metsikumad porgandid maitsesidki? Igal juhul tasub toidutegemisel kasutada üksnes mahlaseid, äsjatärganud lehevõrseid ning siinjuures pole isegi oluline, kas tegu on varakevadise või südasuvenaadiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Purusta köögikombainis või ja jahu sõmeraks. Lisa siis segamist jätkates küpsetuspulber, munakollane ja nii palju vett, et moodustuks koos püsiv tainapall. Suru tainas toidukile sisse ning hoia kuni 1 tund külmikus. Seejärel rulli 0,5 cm paksuseks ning kata sellega võiga määritud küpsetusvormi põhi ja ääred. Hoia veel kuni 20 minutit külmikus. Seejärel eelküpseta 200-kraadise ahju keskosas ligi 10 minutit ehk kuni pind kergelt pruunistub.
2. Sega munad ja munavalge kodujuustu ja rõõsa koorega. Lisa juust (kuid jäta üks peotäis alles), maitsesta muskaatpähkli ja soolaga ning lisa hakitud või rebitud naadilehed. Soovi korral lisa seesamiseemneid.
3. Kata poolküpse piruka põhi järelejäänud juustuga ning vala peale täidis. Küpseta 180-kraadise ahju alaosas 25–30 minutit ehk kuni pirukatäidis on kerkinud ja kuldpruun.
Kogus 10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa