Argitoidud

Praetud seafilee karulaugu ja kevadise kartulipüreega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Kui talvest on veel kartuleid järele jäänud, siis on nüüd viimane aeg neid parendada värske kevadrohelisega. Sobib peaaegu kõik söödav, mis klorofülli sisaldab: karulauk, murulauk ning teised vähem tuntud laugud ja spinat. Kui julgust rohkem, võid proovida toitu rikastada ka väikese koguse nõgese- või maltsalehtede või vesiheinaga. Lihalõiku katva ohtra rohelise sisse sobib ka oblikas, üksnes arvesta selle kuumutamisel väga kiire värvimuutusega.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Püree jaoks keeda kartulid soolases vees pehmeks ning seejärel nõruta. Lisa või ning suru kartulid katki, vala hulka kuum piim ning vispelda püree kohevaks. Maitsesta hakitud rohelise, vajadusel ka soolaga, jäta ootele.
2. Maitsesta seafileed soola ja musta pipraga, pruunista õli-võisegus ning jäta kuni serveerimiseni fooliumisse mähitult sooja kohta tõmbama ning ootele.
3. Kuumuta samal pannil võis soovi korral küüslauku mõned minutid, lisa siis sinep ning pestud ja pisut väikesemaks rebitud aiaroheline. Kuumuta segades, kuni lehed on närbunud. Seejärel maitsesta vähese soola ja pipraga.
4. Serveerides tõsta kartulipüree eelsoojendatud taldrikutele, lisa sealihalõik ja kata see kuuma rohelisega. Vala roog üle pannile tekkinud leemega, mida võid veel täiendada lihapraadimisvedelikuga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa