Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Nõgese-kurgipirukas

Argitoidud

Nõgese-kurgipirukas

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kui armastad vähegi küüslauku, lisa pirkasse ka seda. Nõges täiendab siin küüslauku ja vastupidi.

20-40 min

Retsept
portsjonile
250 g Pärmi-lehttainas
250 g Kurk
1 suur peotäis lehti Nõges
100 g Riivjuust
Aedtill
Sool
Must pipar
2 tk Muna
80 ml Rõõsk koor 35%
1. Rulli tainas õhemaks ja aseta vormi.
2. Vala nõgesed kuuma veega üle, loputa koheselt külma veega ja kurna ning haki.
3. Viiluta kurk õhukeseks ja laota koos nõgestega eelküpsetatud põhjale.
4. Puista peale riivitud juust.
5. Klopi muna rõõsa koorega lahti ja maisesta soola ning pipraga. Vala segu pirukale.
6. Haki till ja puista munasegule.
7. Küpseta 220 kraadi juurest umbes viis minutit, seejärel vähenda kuumust 150 kraadini ja küpseta veel kümme minutit.

SOOVITUS:
* Võid pirukakattele lisada ka küüslauku – pressi küüslauk näiteks muna-kooresegu sisse.
* Pirukat sobib valmistada ka soolase muretainaga, mis tuleks kindlasti eelküpsetada. 

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree