Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Läätsesalat feta ja tomatiga

Argitoidud

Läätsesalat feta ja tomatiga

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Poole tunniga saad tervisliku ja maitsva salati. Läätsed on võimsad proteiini- ja kiudainete allikad. Pakk läätsi võiks olla alati kapis, et vajaduse korral ruttu toitev salat valmistada. Enne keetmist loputa läätsi rohkes külmas vees ja võid neid ka 15 minutit leotada, nii lüheneb keetmisaeg.

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 dl Läätsed
2 sl Oliiviõli
1 tk Sidrun (pressitud mahl)
1 küüs Küüslauk
1 tl Sool
Must pipar
250 g Kirsstomat
1 tk Punane sibul
1 peotäis Koriander (värske)
200 g Fetajuust
Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks (selleks kulub umbes 20 minutit, vaata täpsemat aega pakendilt). Nõruta ja kalla kaussi. Sega kohe hulka oliiviõli, sidrunist pressitud mahl ja peenestatud küüslauk. Maitsesta poole soolakogusega. Poolita tomatid. Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega läätsede hulka tomatid, sibul, hakitud koriander ja kuubikuteks lõigatud feta. Maitsesta ülejäänud soola ja musta pipraga.

KOMMENTAARID

Anneli 27.juuni 2013 18:57
Maitsev salat, mida omalt poolt rikastasin roh oliividega, sidruni asemel kasutasin palsamiäädikat, lisasin paprikat ning peale panin poolitatud vutimunad.
Karo Maria 16.mai 2013 15:20
Väga maitsev ja tänu läätsedele ja juustule ka toitev salat. Tegin sellist salatit improviseerides mozzarella ja kitsejuustutükki-
dega, maitsestasin värske basiilikuga.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes