Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kikerhernesalat

Argitoidud

Kikerhernesalat

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kikerherned on väga väärt kraam – neis on palju kiudaineid, taimset valku ja mineraalaineid. Kuivatatud kikerherned jäävad keedetult mõnusa pähklise maitsega. Kui sul on kiire ja kasutad konservkikerherneid,
loputa neid hoolikalt külmas vees.

20-40 min

+ 2 tundi leotamiseks

Retsept
portsjonile
1.5 dl Kikerherned (kuivatatud) või
400 g Kikerherned (konserveeritud)
0.5 tk Jääsalat
0.5 tk Kurk
200 g Kirsstomat
Koriander (värske)
1 tk Suitsukanakoib
KASTE
4 sl Oliiviõli
2 sl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
Sega kokku salatikaste. Leota kuivatatud kikerherneid 2 tundi kuni üle öö ja keeda peaaegu pehmeks (umbes 30 minutit). Nõruta ja lase jahtuda. Konservherned nõruta. Sega kikerherned kastmega. Tükelda salat, kana ja kurk, poolita kirsstomatid. Sega kokku kikerhernestega. Haki värske koriander, sega salatisse. Naudi kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes