Argitoidud

Maasika-rabarberi kohupiimakook

Keskmine hinne: 2.89 Allikas: Rabraberikoogid ja -magustoidud Autor: Angeelika Kang
Seda maitsvat kohupiimakooki võid küpsetada kas ainult rabarberitega või siis maasikate ja rabarberitega. Kui kasutad vaid rabarbereid, lisa täidisesse rohkem suhkrut ja kindlasti ka kaneeli. Serveeri kooki püreestatud maasika kastmega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja eelnevalt küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200° juures 10 minutit. Pese ja tükelda rabarberid ning maasikad. Sega oma - vahel munad, kohupiimapasta ja vahukoor, maitsesta tavalise ja vanillsuhkruga. Laota eelküpsetatud põhjale rabarberid ja maasikad ning vala kohupiimamass peale. Küpseta ahjus veel 50 minutit või kauni kuldkollase värvuseni.
Kogus 8 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hellu 24.juuni 2013 14:58
Proovisin ise järele ja supper hea tuli välja.kuid 400g kohupiimapastat jääb küll väga väheks.Sain suutäie tainast ainult ja sinna vahele mõne maasika ja rabarbei.Kes soovib ikka mahlakamat kooki siis soovitaksin 400g asemel pisut rohkem panna et ikka kohupiima ka tunda oleks.
Siiri Kirikal 22.juuni 2013 09:17
Õige koostisosa on see küll, aga siin on mõeldud isejahvatatud kogust, mis on palju õhulisem. Soovitaks seda seega tunde järgi ja pigem vähem panna.
Leenu 21.juuni 2013 14:42
mind huvitaks hoopis, kas see muskaatpähkel on siin ikka õige koostisosa? ja veel nii palju?
Leenu 21.juuni 2013 14:36
mina ei vahusta võid ja muna kunagi miksriga. segan/klopin lihtsalt kahvliga läbi. nii pole vaja pärast miksrit pesta.
Alissa 20.juuni 2013 15:53
Võid saab suhkruga vahustada siis, kui või on piisavalt pehmeks soojenenud. Paned või ja suhkru kaussi ja ajad miksriga vahule, saad veidi õhulisema segu.
Marta 20.juuni 2013 15:16
Küsimus selline, et kuidas seda toasooja võid ja suhkrut omavahel vahustatakse??
1