Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Minu ema rosinasai

Argitoidud

Minu ema rosinasai

Lia Virkus Lia köök
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seda pehmet pärmitainasaia tegi ema mu lapsepõlves sügisel-talvel pea igal nädalavahetusel puudega köetavas ahjus. Pani aga hommikul taina kerkima ja lõuna ajal sai juba maiustada. Sõime saia vendadega ahjusoojalt koos võiga. Ema pani alati tainasse ka isekeedetud sukaadi. Mina küpsetan argipäeval saia ilma selleta, kuid tähtpäevadel lisan ka seda.

üle 60 min

1 tund + 30-40 min ahjus

Retsept
1 kg Nisujahu
50 g Pärm
2 dl Suhkur
1 tl Sool
4 dl Piim
2 tk Munakollane
200 g Või (toasoe)
200 g Rosin
1 tl Kardemon (purustatud)
3 kuni 4 sl Sukaad (soovi korral)
PEALE
Tuhksuhkur
Hõõru toasoe pärm 1 tl suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa käesoe piim ja pool jahust. Sega vedelaks tainaks. Lase kerkida soojas kohas räti all 15–20 minutit.
Hõõru munakollased ülejäänud suhkruga lahti ja lisa eelkergitatud tainale. Sega hulka ka ülejäänud jahu.
Sõtku juurde toasoe või, kardemon, soovi korral sukaad ning pestud, kuivatatud ja väheses jahus veeretatud rosinad.
Jaga valmis tainas kaheks võrdseks osaks ja vormi neist piklikud saiapätsid. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase kerkida räti all soojas kohas veel 20 minutit.
Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 180kraadises ahjus 30–40 minutit. Puista üle tuhksuhkruga.

Kogus 2 pätsi.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga