Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kanašašlõkk kurgikastmega

Argitoidud

Kanašašlõkk kurgikastmega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kanakintsulihast saab väga maitsva šašlõki. Kui võtad šašlõkikastmeks BBQ või suitsumaitselise valmiskastme, annab see lihale huvitava suitsuse nüansi.

üle 60 min

Ettevalmistus 30 min + maitsestub 8–9 tundi + grillil 10–12 minutit

Retsept
portsjonile
1.8 kuni 2 kg Kanakintsuliha
2 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
1 dl Šašlõkikaste
4 dl Maitsestamata jogurt
4 sl Õli
2 küünt Küüslauk
KURGIKASTE
2 tk (u 400 g) Kurk (pikk)
5 dl Maitsestamata jogurt
2 sl Petersell (hakitud)
Tüümian, koriander, piparmünt (hakitud)
Sool
Must pipar
Lõika liha kuubikuteks ja pane kaanega karpi või kaussi, vala peale sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta 30 minutiks seisma. Marinaadi jaoks sega šašlõkikaste 4 dl jogurti ja õliga, lisa purustatud küüslauk. Määri marinaad lihale ja pane 8 tunniks külmkappi. Kastmeks koori ja poolita kurgid, eemalda seemned ja riivi jämeda riiviga. Sega jogurti, hakitud peterselli, tüümiani ja koriandriga. Maitsesta soola ja pipraga. Lase vähemalt tund aega maitsestuda. Raputa peale piparmündilehti. Lüki kanatükid varrastele ja grilli 10–12 minutit. Määri grillimise ajal marinaadiga. Serveeri kurgi-jogurtikastmega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes