Argitoidud

Rabarberivorm kaera-purukatte all

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: Suvetoidud Autor: Lia Virkus
Suve hakul võiks hapukatest rabarberitest teha magusa kaera-purukattega ahjuvormi, mis maitseb eriti hea koos vanillijäätise või vahukoorega. Magustoit sobib nii oma perele kui ka ootamatutele külalistele.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
Tükelda rabarberid ja pane potti. Lisa suhkur ja ingver ning keeda 5–6 minutit (rabarber peab jääma veidi krõmps). Lase segul pisut jahtuda. Tõsta võitatud ahjuvormi ja puista üle kaneeliga. Näpi või koos jahuga ühtlaseks puruks. Lisa kaerahelbed ja suhkur, sega läbi. Puista saadud kate vormi rabarberi peale. Küpseta 200kraadises ahjus 20–30 minutit ehk kuni maius on krõbe ja kuldne. Serveeri leigena koos külma vanillijäätise või vahukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Margit 04.juuni 2013 18:05
Päris hea tuli, ehkki minu ahjus pidi kauem olema. Võib-olla tulnuks laiem vorm võtta. Kui nüüs kommentaari juurde vaid 1 täheke ilmub, on see minu apsakas. Vähemalt neli oleksin tahtnud panna, ent muuta millegipärast enam ei saa.
1