Argitoidud

Kondenspiimajäätis rabarberiga

Keskmine hinne: 3.48 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Maguskoorene kondenspiimajäätis sobib imeliselt rabarberi hapuka erksusega. Tulemuseks on tõeline südametemurdja. Valmistamine on hästi lihtne ning jäätisemasinat ei ole vaja. Kui sul on aga masin olemas, siis võid loomulikult maiuse selle abil kohevamaks segada.
Valmistusaeg: üle 60 min
Koori ja haki rabarber. Lisa suhkur ja keeda vaiksel tulel, kuni rabarber on pehme ning vedelik veidi kokku keenud. Kui soovid särtsakust lisada, sega rabarberile värsket riivitud ingverit. Magusus timmi enda maitse järgi parajaks, kuid arvesta sellega, et jäätis ise on üsna magus ning täidiseks minev rabarberimoos võib seetõttu olla mõnusalt hapukas.
Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega juurde kondenspiim. Aseta jäätisenõusse, millega mass sügavkülma läheb. Nirista vaikselt peale jahtunud rabarberimoos. Sega paari tõmbega läbi just nii, et rabarberimoos jaotub igale poole, kuid ei segune jäätisemassiga. Külmuta vähemalt kuus tundi. Enne serveerimist tõsta jäätis toatemperatuurile või tavalisse külmikusse.
Kogus 1 liiter.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa