Argitoidud

Kiire kukeseenelasanje

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Esimeste kukeseentega ei raatsi peale lihtsa seenesaia midagi ette võtta. Aga kui rikkalikum seenesaak juba korvis, kulub üks kerge kukeseenelasanje marjaks ära küll. Ahjukuivade tomatite ja juustuga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
Keeda pastalehed soolases vees poolpehmeks ehk al dente. Tõsta välja nõrguma ning piserda peale pisut oliiviõli, et nad üksteise külge kinni ei hakkaks. Samal ajal prae kukeseened võis kuldseks, maitseks pane soola, riivitud muskaatpähklit ja pisut pipart. Viiluta mozzarella ning riivi Parmesani. Sega vahukoor munakollastega. Maitsesta soola, pipra, riivitud muskaatpähkli ja tüümianilehtedega.
Tõsta kulbiga pisut vahukooresegu ahjuvormi põhja. Laota sinna lasanjeplaadid, pane peale kukeseened, mozzarellaviilud ja pudista riivitud Parmesani. Jaota juurde mõned ahjukuivad tomatid (või praeahjus ürtide ja küüslauguga timmitud poolkuivad poolitatud kirsstomatid). Puista vahele rikkalikult vorstirohtu, aed-leeskputke ning basiilikulehti. Seejärel pane peale järgmine kiht poolpehmeid lasanjeplaate, seeni, tomateid, rohkelt rohelist ja juustu, kuni kõik on otsa saanud. Pealmiseks kihiks jäta kukeseened, tomatid ja juust. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit või kuni juust on pealt krõbe ja kuldne. Võta lasanje välja ning lase sel mõnda aega rahuneda ja taheneda. Serveeri rooga värske tammelehe ja rukola salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa