Argitoidud

Risoto röstitud kukeseentega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Toit, mida ma võin süüa lõputult.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Haki sibul ja küüslauk. Prae neid paksupõhjalises potis õli ja või segus mõned minutid. Kõrbema ei tohi lasta. Lisa riis. Sega korralikult, kuni riis klaasistub, ja vala sekka vein. Jätka aeg-ajalt segamist. Kui vein on aurustunud, lisa sortsukaupa kuuma puljongit. Just nii palju, et riis oleks kaetud. Aeg on tavaliselt paki peal kirjas, 15–20 minutit. Veidi enne valmimist keera tuli kinni, lisa riivitud Parmesan ja killuke võid. Ning lase veel 5 minutit kaane all tõmmata. Õige risoto on kleepuv ja pisut krõmps. Samal ajal pane seened külma panniga tulele, lase vedelikul aurustuda. Lisa peotäis hakitud peterselli, veidi soola, pipart. Rösti kuldseks ja lõpuks pigista sekka poole sidruni mahl. Serveerimisel sega risoto röstitud seentega, keeruta veskist paar tiiru musta pipart ja lisa mõni Parmesani-laast.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa