Argitoidud

Mahe kukeseenepirukas

Keskmine hinne: 3.9 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kukeseente asemel võib kasutada ka muid metsaseeni. Taina maitse saab vaheldusrikkam, kui asendada porgand pastinaagi või selleriga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Vala kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja tükeldatud külm või, haki noaga läbi. Lisa keedetud püreeritud porgandid ja suru ühtlaseks tainaks. Mässi tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Puhasta ja tükelda seened, koori ja haki sibulad. Kuumuta neid pannil võis 3–4 minutit, jahuta. Sega eraldi kausis jogurt, hapukoor, munad, riivjuust, riivitud sidrunikoor, sool, sidrunpipar ja hakitud basiilik. Suru tainas 20 x 30 cm võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta tainale seene-sibulasegu ja vala peale jogurti-koore-munasegu. Küpseta 30 minutit, kuni kate on hüübinud. Porgandipüree võib asendada kartuli-, pastinaagi- või selleripüreega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa