Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mustikad ja vaarikad plaadikoogis valge šokolaadiga

Argitoidud

Mustikad ja vaarikad plaadikoogis valge šokolaadiga

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Lihtne, ent piisavalt pidulik igaks argipäevapiknikuks!

40-60 min

Retsept
375 g Lehttainas
Mascarpone või
500 g Kohupiimatoru
2 dl Suhkur
50 g Mandlid (hakitud)
2 tk Muna (suur)
250 g Vaarikad ja mustikad
100 g Valge šokolaad
Hommikul plaani võetud praamireis väikesaarele annab põhjust kiirelt tegutseda ning pista ahju imemaitsev plaadikook, millega uuel avastataval rannal maiustada. Metsatukast parajalt mustikaid, aiaservast vaarikaid või kiirkõnd lähimale turule.
Pane ahi kuumenema 160 ºC peale. Rulli lehttainas veidi õhemaks ja aseta 20 x 30 cm ahjuplaadile. Torka kahvliga augud sisse ja kata seejärel küpsetuspaberiga, vala raskuseks peale oad või herned – et tainas ei kerkiks, ning küpseta 10 min. Eemalda seejärel paber ja oad-herned ning lase veel 5 min küpseda.
Vahusta mascarpone ja suhkur omavahel, lisa hakitud mandlid ja munad. Sega hulka vaarikad, mustikad ja peeneks hakitud valge šokolaad ning vala eelküpsetatud tainale. Küpseta 30–35 min, kuni kook on pealt kuldkollane. Lase jahtuda ja serveeri alles siis. Puuderda suhkruga või tõmba kartulikoorijaga valgest šokolaadist kaunistuseks liistakuid. 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool