Argitoidud

Kõige lihtsamad hakklihapirukad

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: Hakkliha. Pisikesest frikadellist pikkpoisini Autor: Ridolf Visnapuu
See on retsept nn laisale inimesele, kellele maitsevad hakklihapirukaid, kuid kes ei viitsi nendega kaua mässata. Samas on siin hea idee valmistada kiiresti midagi põnevat, kui selgub, et kohe-kohe saabuvad külalised. Õiged hakklihapirukad tehakse muidugi pärmitainast, äärmisel juhul ka lehttainast. Nende nn kiirpirukate valmistamisel tuleb siiski natuke vaeva näha täidise valmistamisel – päris laisaks ei saa toidutegemisel ka muutuda.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Prae hakkliha pannil koos peeneks hakitud sibula ja riivitud porgandiga. Maitsesta soola ja pipraga, jahuta kergelt maha ja lisa peeneks hakitud muna. Sega hakklihamass ühtlaseks. Lõika lavašist umbes 15 cm suurused ruudud, tõsta keskele hakklihasegu ja keera kokku ehk vormi pirukas. Kui kõik pirukad on vormitud, prae neid kuumal pannil 1‒2 minutit mõlemalt poolt, alustades sellest poolest, kus on lahtine ots. Serveerida võib nii külmalt kui ka soojalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa