Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartulisektorid ürdisoolaga

Argitoidud

Kartulisektorid ürdisoolaga

Epp Mihkels Kartul - meie lemmik toidulaual
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värsket suvised kartulid on niisama keedetuna ja võisilmaga pakutult imehead. Kui aga esimene joovastus möödas, saab jälle katsetamisrõõmu nautida ja midagi huvitavat lauale anda. Niimoodi valmistatud kartul on kergelt vürtsikas ja sidrunise mekiga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 kg Värske kartul
1 sl Või
1 sl Õli
1 oks Rosmariin
0.5 sl Särtsusool (Tamme talu)
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Pese kartulid hoolikalt ja keeda nii pehmeks, et need noa või kahvliga proovides veel pisut vastupanu osutavad. Kurna kartulid, lase veerand tundi jahtuda ja lõika pikuti neljaks. Kuumuta pannil või ja õli ning lisa kartulisektorid. Prae veidi ja rebi või haki sekka rosmariinioksake ning puista üle särtsusoolaga. Prae kartuleid veel, kuni need saavad kena kuldse jume. Viimasena pigista peale sidrunimahl ja sega läbi. Sama hästi võid kartulid ka ahju üle küpsema pista. Siis lisa kõik maitseained kohe ja sega kartulid 2 sl õliga. Küpseta 210-kraadises ahjus 10 minutit. Kui särtsusoola pole, siis võta 1 tl meresoola, noaotsaga purustatud pipart ja
tšillihelbeid, 1 tl kuivatatud basiilikut ja uhmerda segamini.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke