Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Piprane pistaatsia-maasikatasku

Argitoidud

Piprane pistaatsia-maasikatasku

Eva- Maria Liiv Magusad ahvatlused Lahemaa servalt
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Pisut põnevam lehttainaküpsetis. Maasikad ja pipar, krõbe suhkur ja hõrgud pistaatsiad annavad sellele oma näo. Kogus 8 tükki.

40-60 min

Retsept
400 g Lehttainas
1 tk Muna
4 sl Suhkur
Must pipar (värskelt jahvatatud)
Nisujahu (tööpinnale)
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%
Toorjuust või
100 g Ricotta
50 g Pistaatsiapähkel (soolata)
0.5 tl Vanilliekstrakt või
0.5 tk Vanillikaunast seemned
1 tl Suhkur (soovi korral)
Must pipar
Aedmaasikad
Aseta lehttainas kergelt jahusele tööpinnale ja rulli lahti, pikem pool enda poole. Pintselda üle kergelt vahustatud munaga. Puista peale suhkrut ja pisut värsket pipart. Voldi tainas mõlemast küljest kokku (tõsta kahelt poolt keskele). Siis pintselda uuesti munaga, raputa peale suhkrut ja pipart. Nii saad magusa, kerge pipramekiga lehttaina. Lõika sellest 10x10 cm ruudud. Rulli kergelt üle ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta 20 minutiks kerkima.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Raputa ruutudele veel veidi suhkrut ja pista need ahju. Küpseta 15-20 minutit, kuni need on kuldsed ja "kukliteks" kerkinud. Tõsta ahjust välja ja jäta natukeseks jahtuma.
Täidise tarvis vahusta koor kergelt. Sega ettevaatlikult hulka toorjuust või ricotta, enamik purustatud pähkleid, pipar ja vanill ning soovi korral suhkur. Tee kuklitele sisselõiked nagu taskud ning pista sinna kreemisegu, maasikad ja kaunistuseks mõned pähklid.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke