Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Bruschetta'd ja crostini'd

Argitoidud

Bruschetta'd ja crostini'd

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Eelroaks mõeldud krõbedad suupisteleivad maitsevad alati head oma lihtsuses. Valmista neid tomatikatte või pestoga. Viimasel juhul maitsevad leivakesed hästi kitsejuustu või mozzarella'ga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
BRUSCHETTA
4 tk Tomat
4 küünt Küüslauk
8 sl Oliiviõli
Basiilik
Sool
Must pipar
8 viilu Ciabatta
CROSTINI
8 viilu Ciabatta
8 sl Pesto (näiteks basiilikupesto vm)
Kitsejuust või
8 viilu Mozzarella
1. Bruschetta'de jaoks koori tomatid (lõika neile peale rist ja kasta eelnevalt korraks keevasse vette). Tükelda tomatid väikesteks kuubikuteks. Rösti ciabattaviilud 200 kraadi juures ahjus krõbedaks. Koori küüslauk, purusta küüslaugupressis ja määri saiadele. Nirista igale saiale 1 sl oliiviõli. Laota ciabatta-viiludele ka tomatid, maitsesta soola-pipraga. Kaunista basiilikulehega ja serveeri kohe.
2. Crostini'de tarvis rösti samuti ciabatta-viilud ahjus 200 kraadi juures krõbedaks. Määri peale pestot ja kata soovi korral kitsejuustu või mozzarella-viiluga. Küpseta soovitatavalt veel ahjus, kuni juust veidi sulab, ent võib ka kohe serveerida. Kaunista basiilikulehega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool