Argitoidud

Caponata ehk baklažaanid Sitsiilia moodi

Keskmine hinne: 2.94 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Sitsiilia stiilis baklažaaniroog küpseb valmis ahjus ja maitseb rikkalikult nagu suve teisel peabki olema.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane kuubikuteks tükeldatud baklažaanid suurele sõelale. Puista peale meresoola ja lase seista 15–20 minutit (et mõru maitse kaoks). Loputa voolava vee all ja patsuta köögipaberiga kuivaks.
2. Lõika anšoovised pikkadeks peenteks ribadeks, jäta ootele.
3. Lõika kooritud sibul õhukesteks ribadeks ning kuumuta pannil oliiviõlis kuldseks. Lisa tükeldatud sellerivarred ja kuumuta veel 2–3 minutit. Lisa ka baklažaanid ja kuumuta 3 minutit. Sega hulka tomatipasta ning kuumuta, kuni see on imendunud baklažaanidesse. Lisa ka veiniäädikas ja kuumuta 1 minut.
4. Tükelda paprikad ribadeks, haki kapparid ja lõika oliivid õhukesteks viiludeks. Lisa kõik koos anšoovistega potti ja kuumuta veel 3 minutit. Tõsta kogu köögiviljasegu ahjupotti ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 1 tund. Umbes 40 minuti pärast puista peale röstitud seedermänniseemned. Puista serveerides üle värske hakitud peterselliga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa