Argitoidud

Baklažaanivorm tomatite ja mozzarella'ga

Keskmine hinne: 3.45 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Vormiroog, mida on hea pakkuda iseseisva toiduna või grillitud liha-kala kõrvale. Suvel tasuks seda teha värskete tomatitega, talvel konservtomatitega. Serveeri kuumalt, soojalt või külmalt.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Lõika baklažaanid õhukesteks piklikeks viiludeks, puista mõlemale poolele soola ja lase seista 15 minutit või kuni pinnale tekivad veepisarad. Kuivata köögipaberiga.
2. Lõika tomatid tükkideks, kuumuta kastrulis õlis ja jäta väiksele tulele kaane alla 30 minutiks podisema. Maitsesta soola-pipraga. Purusta küüslauk ja sega tomatite hulka.
3. Kuumuta baklažaanid grillil või pannil, maitsesta soola-pipraga. Lao need õliga määritud vormi kihiti tomatikastme, riivitud juustu ja mozzarella-pallidega. Kihtide vahele puista hakitud basiilikut ja sidrunikoort. Kõige peale pane mozzarella-pallid ning puista veidi Parmesani. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helen 07.juuni 2014 16:45
Kuna retsept täpselt meelde ei jäänud ja tuli poes baklažaane nähes meelde, siis täpselt retsepti järgi ma seda ei teinud. Baklažaani lõigud grillisin õrnalt, jäi üsna tugev suitsune mekk. Panin 2 kihti baklažaani, tomatisegu ja mozzarellat. Kõige peale panin veel spinatit. Mulle maitses väga!
Siiri Kirikal 02.dets 2013 08:12
Jah, ikka tuleks roog ahjus veidi üle küpsetada, kuni juust on mõnusalt sulanud ja hakkab kergelt pruunistuma. Kui vorm pole suur, võib küpsetamiseks siis ka vähem aega kuluda.
Pirx 30.nov 2013 18:27
Kas konservtomatite puhul peab siis ikka ka 30 minutiks podisema panema? :S
Ave 29.nov 2013 09:13
Olen teinud ja ülihea.
1