Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kreemine kanapirukas rukkipõhjal

Argitoidud

Kreemine kanapirukas rukkipõhjal

Kristel Vokk Estover OÜ
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristel Vokk
Mahlased pirukad on head igal ajal.

20-40 min

Retsept
PÕHI
250 g Rukkijahu
1 tl Pruun suhkur
100 g Või
50 g Parmesan v. muu kõva juust
3 tl Vesi (külm)
TÄIDIS
2 karpi Philadelphia toorjuust küüslaugu ja ürtidega
2 tk Muna
400 g Kanafilee
60 g Suitsupeekon
1 tk Sibul
7 tk Kirsstomat
1 tl Magus tšillikaste
225 g Ahja juust
1. Põhja valmistamiseks sega jahu suhkruga. Mudi külm või jahuga ning lisa peeneks riivitud parmesan. Lisa külm vesi ning mätsi tainaks. Vooderda 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred tainaga ning aseta külmkappi. Kuumuta ahi 200 C-ni küpseta põhja 10 minutit.
2. Vispelda täidise jaoks munad ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta soolaga. Haki kanafilee, sibul ja toorsuitsupeekon. Prae kuni kana on küps, lisa magus tšikkikaste. Haki tomatid, Ahja juust.
3. Lao põhjale kanatäidis, tõsta peale kirsstomatid, lapi juust ja vala üle toorjuustu täidisega. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Parim veidi jahtunult.
Kogus 8 tükki.

KOMMENTAARID

Katrin 27.juuli 2013 18:06
Pirukas tuli hästi välja, panin aga põhja tegemisel veidi rohkem vett. Rukkipõhi annab huvitava maitse erinevalt tavalisest nisujahuga muretaignast, tervislikum ka:) midagi leivasõpradele kindlasti!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes