Argitoidud

Mamma mustikapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kõige ehtsam vanaemaaegne pirukas. Vanillikreem suviste marjadega on vastupandamatu. Sellest kogusest saab suure ahjuplaaditäie pirukat.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 min + 30 min kerkimiseks + 30–35 min ahjus

1. Vanillikreemi valmistamiseks klopi munakollased suhkru ja maisitärklisega lahti. Mõõda kastrulisse piim ja vahukoor, kuumuta keemiseni. Sega sorts kuuma vedelikku munakollastega ja kalla saadud segu kuuma vedeliku hulka. Tõsta pliidile, lisa vanillsuhkur ja kuumuta väikesel tulel segades, kuni kreem pakseneb, 3–4 min. Jahuta.
2. Taina valmistamiseks soojenda piim käesoojaks ja lahusta selles pärm. Sega hulka muna, suhkur ja sool. Sõtku jahu tainasse. Kui taians tundub liiga vedel, lisa kuni 1 dl jahu juurde. Sõtku hulka pehme või tükikesed. Lase pool tundi kerkida. Rulli küpsetuspaberil plaadiks (pisut suuremaks kui ahjuplaat). Tõsta ahjuplaadile (35 x 40 cm). Lõika ääred parajaks ja keera 0,5–1 cm tainale peale.
3. Ülejäänud tainast vormi peened ribad, mida kasuta piruka kaunistamiseks.
4. Määri tainale jahtunud vanillikreem, puista sellele mustikad ja suhkrut. Tõsta tainaribad kaunistuseks peale. Määri piruka ääred ja ribad lahtiklopitud munaga. Riputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 175-kraadises ahjus 30–35 min.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa