Argitoidud

Köögiviljakotletid küüslaugukastmega

Keskmine hinne: 3.34 Allikas: Taimetoidud kõigile Autor: Pille Enden
Köögiviljakotletid täidavad kastmega serveeritult korralikult kõhtu. Juurde sobib küüslaugu- või tomatikaste, aga sama hästi ka roheline pesto.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori porgandid ja kaalikas ning lõika suuremateks tükkideks. Pane keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda 7–8 minutit. Tükelda kapsas ja lillkapsas, lisa koos hernestega potti ja keeda veel umbes 10 minutit või
seni, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Nõruta, jahuta ja haki peeneks.
2. Lisa sulatatud või, lahtiklopitud munad ja riivsai ning maitsesta soola, pipra, muskaadi ja küüslauguga. Sega hulka hakitud petersell. Vormi väikesed kotletid, paneeri riivsaias ja prae pannil rasvaines mõlemalt poolt helepruuniks (umbes 4–5 minutit).
3. Sega jogurt, majonees, purustatud küüslauk ja hakitud till kastmeks. Maitsesta soola ja pipraga ning lase külmas maitsestuda.


HEA TEADA!
Kaaliaks on ainus kodumaine C-vitamiini pomm kuni kevadeni. Kasulik kaalikas säilitab oma vitamiinide (C- ja B-rühma vitamiinid) ja mineraalainete sisalduse nii toorelt kui kuumtöödeldult. Toiduks eelista kollaselihalisi, karoteenirikkaid vilju. Söö mõned toored kaalikaviilud iga päev just vitamiinivaesel kevadtalvisel ajal!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mallory 23.veeb 2014 22:26
Tegin ilma kapsa (peakapsas, lillkapsas) ja hernesteta. Ja mul tulid täpselt sellised nagu pildil. Porgandi ja kaalika purustasin kahvliga, lisasin paprikapulbrit, soola ja pipart. (Kastmeretseptis niikuinii on küüslauk, selle pärast jätsin selle ära) Ja või kasutamise jätsin ka ära, sest see tundus nii mõttetuna. Pean ütlema, et olen varem ka köögiviljadest kotlette teinud, aga need tulid NII HEAD, et mu korterikaaslane pani oma 10 tükki naha vahele :D
1