Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sirmikušnitsel

Argitoidud

Sirmikušnitsel

Lia Virkus Seened potti, pannile ja purki
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ühest suurest sirmikust saab korraliku maitsva kõhutäie. Munas ja jahus paneeritud sirmik maitseb praetult nagu vasikaliha. Sirmikul tasub süüa vaid kübarat, jalg on puine ja pole maitsev. Kel oma õuenurgas sirmikud kasvamas, on suure õnnega koos.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 tk Sirmik (suure kübaraga)
1 tk Muna
Nisujahu või speltajahu (võib ka täistera)
Õli ja või (segu praadimiseks)
Sool
Must pipar
1. Puhasta seenekübar pintsliga.
2. Pane supitaldrikusse pisut jahu ja sega soolaga, teises taldrikus klopi muna väikese veetilgaga lahti. Kasta sirmikukübar mõlemalt poolt munasse ja seejärel jahusse.
3. Prae pannil või-õlisegus paar minutit mõlemalt poolt või kuni kauni kuldpruuni värvuseni. Maitsesta soola ja musta pipraga ning söö kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes