Argitoidud

Väikesed pärmitainaga seenepirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Seened potti, pannile ja purki Autor: Katrin Press
Omatehtud hea õhuline pärmitainas on palju maitsvam kui laialt kasutatav poelehttainas – ja tunduvalt taljesõbralikum ka! Kogus 24 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega kausis soe vedelik, suhkur ja sool. Siis lisa kuivpärmiga segatud jahu ja lahtiklopitud muna ning sõtku ühtlaseks. Sõtkumise lõpupoole lisa õli. Sõtku seni, kuni tainas tuleb nõu küljest kergesti lahti. Kui kasutad presspärmi, hõõru see suhkruga vedalaks ja lisa käesoe vedelik. Seejärel sega sisse kuivained ja lahtiklopitud muna ning sõtku ühtlaseks. Kata tainas köögirätikuga ja lase soojas kohas umbes tund aega kerkida.

2. Täidise tegemiseks haki sibul ja prae koos tükeldatud seentega läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda munad. Haki eelnevalt praetud täidiseined koos munadega veelgi peenemaks. Sega juurde hapukoor ja kui kasutad tugevamaitselisi seeni, võid lisada ka paar supilusikatäit keedetud riisi.
3. Sõtku kerkinud tainas kergelt jahusel laual uuesti läbi ja rulli 2–3 mm paksuseks. Lõika tainast klaasi või tainalõikuriga umbes 10 cm läbimõõduga kettad. Aseta igale kettale kuhjake täidist, suru tainaservad ümber täidise kinni ja aseta piklikud pirukad ahjuplaadile, liiteserv allpool. Lase 15 minutit küpsetusplaadil kerkida ja pintselda pealt munaga.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liina 02.juuli 2014 02:17
On mainitud muna taignas
Siiri Kirikal 21.aug 2013 11:51
Ühte muna on tainasse ka vaja. Lisasin selle juurde.
Kristiina 18.aug 2013 13:20
No kui taigna sisse tuleb segada muna, siis miks autor seda koostisosades ära ei võiks mainida. Üldiselt kavatsen teha, eks näeb, mis tulemus sellest vee ja piimasegust tuleb.
1