Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Köögivilja-juustupirukas

Argitoidud

Köögivilja-juustupirukas

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värske köögivilja ja rohke juustuga suur ahjuplaadipirukas. Kogus 24 tükki.

üle 60 min

Ettevalmistusaeg 1 tund + ahjus 25–30 min

Retsept
TAINAS
3.5 dl Nisujahu
100 g Kartulipüreepulber
1.5 tl Küpsetuspulber
200 g Või
0.5 dl Külm vesi
TÄIDIS
200 g Porgand
200 g Juurseller
200 g Pastinaak
300 g Suvikõrvits
100 g Porrulauk
1.5 sl Õli
100 g Sinihallitusjuust
2 tk Muna
4 dl Rõõsk koor 10%
1 sl Nisujahu
2 tl Ürdisool
Basiilik (hakitud)
Must pipar
100 g Parmesan (riivitud)
1. Sega jahu, kartulipüree- ja küpsetuspulber. Näpi juurde või ja lisa hulka vesi, sega ühtlaseks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
2. Koori porgandid, juurseller ja pastinaak. Riivi jämeda riiviga. Riivi samuti suvikõrvits. Lõika porru rõngasteks. Pane köögiviljad kuumale pannile vähese õli sisse, kuumuta pehmemaks, u 10–12 minutit. Lase jahtuda.
3. Rulli tainas 2 küpsetuspaberi vahel natuke suuremaks kui ahjuplaat. Võta pealmine paber ära ja tõsta tainas alumise paberiga koos ahjuplaadile, tõsta ääred üles. Murenda põhjale sinihallitusjuust ja laota sellele jahtunud köögivili. Klopi lahti munad, sega kohvikoore, jahu ja maitseainetega. Vala pirukale, raputa peale riivjuust. Küpseta 225-kraadises ahjus 25–30 minutit.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga