Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Calzone ricotta ja seene-köögiviljatäidisega

Argitoidud

Calzone ricotta ja seene-köögiviljatäidisega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Serveeri pitsapirukat soojalt ahjust tulnuna koos värske salatiga.

üle 60 min

Ettevalmistus 40 min + kerkib 30–40 min + ahjus 30 min

Retsept
portsjonile
TAINAS
25 g Pärm
2 dl Vesi
1 sl Oliiviõli
1 tl Suhkur
1 tl Sool
5 dl Nisujahu
1 tl Oliiviõli
TÄIDIS
150 g Ricotta
3 dl Riivjuust
1 tk Paprika
150 g Seened
Basiilik
Sool
1 tk Muna
1. Lahusta pärm soojas vees, sega hulka õli, sool ja suhkur. Sega juurde 2 dl jahu, kuni tainas on ühtlane. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku (umbes 5 min), kuni tainas on elastne. Tõsta kaussi, nirista peale 1 tl õli ja jäta kaetuna u 30–40 minutiks kerkima.
2. Sega ricotta, riivjuust, lisa hakitud paprika, seened ja basiilik. Maitsesta soolaga. Sega läbi ja pane taina kerkimise ajaks külmkappi.
3. Kui tainas on kerkinud, jaga see kaheks võrdseks osaks. Rulli jahusel laual kaheks kettaks. Pane kummalegi kettale pooles ulatuses pool täidisest. Keera teine pool peale, rulli ääred üles ja suru ääred tihedalt kokku. Määri pealt munaga ja küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes