Argitoidud

Seene-lõhe kulebjaaka

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Pirukas tuleb maitsev just värskete seentega, eriti puravike või kukeseentega. Kuid ka soolaseened on selles küpsetises omal kohal. Kogus 10 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistusaeg 20 minutit + küpseb 25–30 minutit

1. Vala riisihelbed soolaga maitsestatud keevasse vette, keeda paar minutit. Tõsta pott tulelt ja lase kaane all 3 minutit veel haududa ning jahuta.
2. Rulli tainas u 50 x 30 cm ristkülikuks. Soovi korral lõika äärtest ribad piruka kaunistamiseks. Tõsta tainaplaat
küpsetuspaberile ahjuplaadile.
3. Laota jahtunud riisihelbed piki tainast ühele küljele u 10 cm laiuselt. Jäta otstesse ruumi taina keeramiseks.
Lõika kalafi lee viiludeks ja lao viilud riisile. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga, raputa peale hakitud tilli.
4.Tükelda seened ja prae pannil, kuni vedelik eraldub. Lisa või ja kuumuta läbi, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta seened kalale.
5. Määri taina ääred munaga. Keera täidise peale esiteks lühemad ääred, siis pikem külg. Suru ääred tihedalt kokku. Määri pealt munaga ja torka kahvliga augud sisse. Soovi korral lõika tainast ribad kaunistuseks ja
kaunista pirukas pealt. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni tainas on kuldpruun ja krõbe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa