Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lillkapsavorm munaga

Argitoidud

Lillkapsavorm munaga

Epp Mihkels Piim lauale ja kõhtu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjus üleküpsetatud ja mõnusalt krõmps lillkapsas sobib nii praekõrvaseks kui ka iseseisvaks roaks. Taimetoidusõbrad võivad retseptist peekoni välja jätta.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg Lillkapsas
110 g Suitsupeekon
4 dl Rõõsk koor 10%
1 tk Mugulsibul
3 tk Muna
Sool
Must pipar
Või (vormi määrimiseks)
1. Eralda lillkapsas suuremateks õisikuteks (3–4 cm). Aja potis 2 l vett keema, lisa pisut soola ja kapsaõisikud. Keeda kapsast minut kaane all. Kurna ja jäta ootele, kuid mitte kaane alla.
2. Lõika suitsupeekon ribadeks ja haki sibul. Prae peekonit, kuni rasv hakkab eralduma. Lisa sibul ja hauta pisut, kuid ära pruunista.
3. Määri ahjuvorm võiga ja puista sinna kapsaõisikud. Jaga peale peekoni-sibulasegu. Maitsesta kohvikoor soola ja vähese pipraga ning vala vormi. Klopi munad kergelt lahti, nii et munavalged ja -kollased ei segune täielikult. Nirista munasegu lillkapsale. Riputa üle soola-pipraga. Küpseta 200kraadises ahjus 5 minutit, kuni muna on küps. Lase enne serveerimist vähemalt 5 minutit seista.

KOMMENTAARID

44596 19.aug 2013 20:57
ka suvikõrvitsaga
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke