Argitoidud

Lillkapsavorm munaga

Keskmine hinne: 3.1 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Ahjus üleküpsetatud ja mõnusalt krõmps lillkapsas sobib nii praekõrvaseks kui ka iseseisvaks roaks. Taimetoidusõbrad võivad retseptist peekoni välja jätta.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Eralda lillkapsas suuremateks õisikuteks (3–4 cm). Aja potis 2 l vett keema, lisa pisut soola ja kapsaõisikud. Keeda kapsast minut kaane all. Kurna ja jäta ootele, kuid mitte kaane alla.
2. Lõika suitsupeekon ribadeks ja haki sibul. Prae peekonit, kuni rasv hakkab eralduma. Lisa sibul ja hauta pisut, kuid ära pruunista.
3. Määri ahjuvorm võiga ja puista sinna kapsaõisikud. Jaga peale peekoni-sibulasegu. Maitsesta kohvikoor soola ja vähese pipraga ning vala vormi. Klopi munad kergelt lahti, nii et munavalged ja -kollased ei segune täielikult. Nirista munasegu lillkapsale. Riputa üle soola-pipraga. Küpseta 200kraadises ahjus 5 minutit, kuni muna on küps. Lase enne serveerimist vähemalt 5 minutit seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
44596 19.aug 2013 20:57
ka suvikõrvitsaga
1